Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Επιφανειακοί καθαρισμοί: Αμμοβολή και συναφείς μέθοδοι

10 Dec Industry news | Comments Off on Επιφανειακοί καθαρισμοί: Αμμοβολή και συναφείς μέθοδοι
Επιφανειακοί καθαρισμοί: Αμμοβολή και συναφείς μέθοδοι
 

Σύνοψη άρθρου

Η μηχανουργική κατεργασία κατά κανόνα περιλαμβάνει διάφορες φάσεις. Από τις συχνότερες και πιο “αθόρυβες” είναι οι επιφανειακές κατεργασίες. Αν και το κύριο βάρος πέφτει στις κατεργασίες κοπής και διαμόρφωσης οι ενδιάμεσες και οι τελικές επιφανειακές κατεργασίες είναι απαραίτητες. Στατιστικά οι περισσότερες από τις επιφανειακές κατεργασίες έχουν ως αντικείμενο τον καθαρισμό των επιφανειών των προϊόντων. Για τους επιφανειακούς καθαρισμούς χρησιμοποιείται μεγάλη ποικιλία μεθόδων ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προϊόντος, τις απαιτήσεις της κατεργασίας του και το είδος των ρύπων.
Για οικονομικούς λόγους, για προϊόντα μικρού μεγέθους προτιμώνται μέθοδοι μαζικού καθαρισμού, κυρίως με μηχανικές και χημικές μεθόδους.
Για μεγαλύτερες επιφάνειες επιλέγονται μέθοδοι τμηματικής προσβολής των επιφανειών. Οι δυνατότητες επιλογής μεθόδων στις μέρες μας είναι μεγάλες. Από το πλύσιμο με νερό υπό πίεση μέχρι τον καθαρισμό με υπερήχους και δέσμη laser. Επειδή βασικό κριτήριο για την επιλογή των μεθόδων επιφανειακού καθαρισμού είναι το κόστος μεθόδου η αναζήτηση μεθόδου αρχίζει από τις οικονομικότερες. Για το λόγο αυτό βασική επιλογή αποτελούν η αμμοβολή και οι συναφείς με αυτήν μέθοδοι ψηγματοβολής..

ΦΩΤΟ: ΜΗΧΑΝΕΣ ΑΜΜΟΒΟΛΗΣ – ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΠΕ

 

Για να διαβάσετε το πλήρες άρθρο, γίνετε συνδρομητής μας στο περιοδικό ΚΟΠΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΗ