Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

HAAS AUTOMATION: Η τεχνολογία CNC στον σχεδιασμό ανθρωποειδών ρομπότ εξυπηρέτησης

21 Jan Industry news | Comments Off on HAAS AUTOMATION: Η τεχνολογία CNC στον σχεδιασμό ανθρωποειδών ρομπότ εξυπηρέτησης
HAAS AUTOMATION: Η τεχνολογία CNC στον σχεδιασμό ανθρωποειδών ρομπότ εξυπηρέτησης
 

Η PAL Robotics έχει την έδρα της στον τρίτο όροφο ενός κτιρίου γραφείων στο κέντρο της Βαρκελώνης, λίγα λεπτά με το αυτοκίνητο από τον πολυσύχναστο και φημισμένο πεζόδρομο Las Ramblas της πόλης. Η εταιρεία, την οποία διευθύνει ο ιταλός CEO Francesco Ferro, αυξάνει συνεχώς τη φήμη της για τα τεχνολογικώς εξελιγμένα και πρωτοποριακά ανθρωποειδή ρομπότ της, που χρησιμοποιούνται σε εφαρμογές εξυπηρέτησης όπως π.χ. σε ξενοδοχεία και καταστήματα, καθώς και σε αποθήκες και σούπερ-μάρκετ.
Για τους μη ειδήμονες, πρόκειται για ρομπότ σε μέγεθος ανθρώπου που δείχνουν, κινούνται και ηχούν σαν μηχανικά κατασκευάσματα από ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Όμως, δεν είναι καθόλου αποκυήματα της φαντασίας. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για προηγμένα δημιουργήματα υψηλού τεχνικού σχεδιασμού μιας ομάδας ταλαντούχων μηχανικών της ίδιας της εταιρείας.

CNC TECHNOLOGY - HAAS AUTOMATION - PAL ROBOTICS

CNC TECHNOLOGY – HAAS AUTOMATION – PAL ROBOTICS

Μέχρι σήμερα, όλα τα μεταλλικά μέρη που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή ενός ρομπότ κατασκευάζονταν από διάφορους εξωτερικούς υπεργολάβους και προμηθευτές στην Ισπανία και το εξωτερικό.

Για να διαβάσετε το πλήρες άρθρο, γίνετε συνδρομητής μας στο περιοδικό ΕΡΓΑΛΕΙΟΜΗΧΑΝΕΣ!