Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

SOLID EDGE 2020: Οι τεχνολογίες επόμενης γενιάς, στη διάθεσή σας

14 Oct Industry news | Comments Off on SOLID EDGE 2020: Οι τεχνολογίες επόμενης γενιάς, στη διάθεσή σας
SOLID EDGE 2020:  Οι τεχνολογίες επόμενης γενιάς, στη διάθεσή σας
 

Aπό την EXPERTCAM

H τελευταία έκδοση του Solid Edge® από τη Siemens Digital Industries, προσφέρει τεχνολογίες επόμενης γενιάς που μπορούν να επιλύσουν τις δυσκολότερες προκλήσεις ανάπτυξης προϊόντων της αγοράς. Με νέα χαρακτηριστικά όπως επαυξημένη πραγματικότητα (AR), εκτεταμένα εργαλεία επικύρωσης, ορισμός βασισμένος στο μοντέλο (model based definition), 2D Nesting και εκτεταμένες βελτιώσεις στον πυρήνα σχεδιασμού με υπολογιστή (CAD), το Solid Edge 2020 μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ενισχύσει τη συνεργασία και ψηφιοποίηση της διαδικασίας σχεδιασμού προς παραγωγή.

Μηχανολογικός σχεδιασμός
Οπτικοποιήστε και επικυρώστε τις ιδέες σας με τεχνολογίες επαυξημένης πραγματικότητας, μέχρι τεχνολογίες ορισμού βάσει μοντέλου.
• Επαυξημένη πραγματικότητα (AR): Η απεικόνιση των τριδιάστατων σχεδίων δίνει φυσική υπόσταση στις ιδέες σας, επιτρέποντας στους μηχανικούς να επικυρώσουν τον ψηφιακό σχεδιασμό τους έχοντας υπόβαθρο τον φυσικό περιβάλλοντα χώρο.
• Αντίστροφη μηχανολογία: Ενσωματώστε τις τεχνολογίες επομένης γενιάς προκειμένου να παρέχετε έναν γρήγορο και απλοποιημένο τρόπο για να δημιουργήσετε το ψηφιακό δίδυμο (digital twin) ενός φυσικού προϊόντος.
• Ορισμός βάσει μοντέλου: Εξασφαλίστε σημαντικά κέρδη στην παραγωγικότητα της κατασκευής χρησιμοποιώντας τον ορισμό βάσει μοντέλου, ο οποίος παρέχει έναν ολοκληρωμένο ψηφιακό χαρακτηρισμό εξαρτημάτων και συναρμολογήσεων με τη χρήση δεδομένων 3D σχεδιασμού. Ξοδέψτε λιγότερο χρόνο στη μηχανολογική τεκμηρίωση και αξιοποιείστε την ελαχιστοποιώντας παράλληλα τα κατασκευαστικά λάθη.

• Σχεδιασμός για προσθετική κατεργασία: Εξομαλύνετε την πρόσβαση στις τελευταίες τεχνολογίες κατασκευής, εξασφαλίζοντας ότι η 3D εκτύπωση θα είναι σωστή από την πρώτη φορά. Η αυτοματοποίηση της δημιουργίας φυσικών σπειρωμάτων καθιστά τους κοινούς τύπους σύνδεσης διαθέσιμους στον κόσμο της προσθετικής κατασκευής.
• Βασικές CAD βελτιώσεις: Τα κέρδη παραγωγικότητας σε τομείς όπως οι μεγάλες συναρμολογήσεις, σχεδιασμός λαμαρίνας και η μεταφορά δεδομένων, μειώνουν τις προκλήσεις σχεδιασμού.

Ως αποτέλεσμα μπορείτε να:
• Επιτύχετε σημαντικά κέρδη απόδοσης (μέχρι και 10 φορές ταχύτερες ροές εργασίας) με τη νέα λειτουργία υψηλής απόδοσης και αυτόματης ενεργοποίησης αρχείων καθώς το μέγεθος της συναρμολόγησης μεγαλώνει.
• Κατασκευάστε πολύπλοκα μοντέλα λαμαρίνας με ευκολία χρησιμοποιώντας βελτιωμένες φλάντζες και μοναδικές δυνατότητες ανακούφισης σε 3D CAD περιβάλλον.
• Παρέχετε νέα φωτορεαλιστική απόδοση με την ενσωμάτωση του Keyshot 8.1, ο οποίος υποστηρίζει τα αιτήματα πελατών για διαχωρισμό των αρχείων.
• Απλοποιήστε τη μεταφορά των δεδομένων (3D μοντέλων και 2D σχεδίων) από τρίτα λογισμικά, συμπεριλαμβανομένων των: SolidWorks, PTC Creo Elements Direct, PTC Creo Parametric (ProEngineer), Autodesk Inventor και Autocad μέσα στο Solid Edge.

Ηλεκτρολογικός σχεδιασμός
Ο ηλεκτρολογικός σχεδιασμός όπως πρέπει να γίνεται, μια απρόσκοπτη ενσωμάτωση του ηλεκτρολογικού σχεδιασμού (eCAD) και του μηχανολογικού σχεδιασμού (mCAD). Πλήρως λειτουργικά και κατασκευαστικά ηλεκτρομηχανικά σχέδια δημιουργούνται σε ένα περιβάλλον eCAD-mCAD χωρίς ραφές. Οι αλλαγές πραγματοποιούνται αλληλεπιδραστικά και στους δύο τομείς, ελαχιστοποιώντας τα σφάλματα σχεδιασμού και μειώνοντας το χρόνο ανάπτυξης.

• Σχεδίαση καλωδίων και καλωδιώσεων: Οι βελτιώσεις βοηθούν την παραγωγικότητα, εξορθολογούν τις διαδικασίες, διαχειρίζονται συγκρούσεις αλλαγών και βελτιστοποιούν τις αλληλεπιδράσεις των χρηστών
• Ηλεκτρολογικό Routing: Οι βελτιώσεις ανταλλαγής τοπολογίας καλωδίων, μειώνουν τον χρόνο σχεδιασμού και την ετοιμότητα κατασκευής τόσο σε συνδεδεμένες, αλλά και σε αποσυνδεδεμένες μεθόδους.
• Σχεδιασμός PCB: Ο σχεδιασμός αυτόχθονων 3D PCB αρχείων προς τοποθέτηση, δρομολόγηση και συνεργασία με το mCAD προσφέρει κέρδη παραγωγικότητας μέσω σκίτσων δρομολόγησης.
• Συνεργασία PCB Solid Edge: Βελτιώστε τα σχέδια των ηλεκτρομηχανολογικών προϊόντων και μειώστε το χρόνο ανάπτυξης, δημιουργώντας και εξάγοντας εύκολα την πρόθεση σχεδιασμού για πλακέτες τυπωμένων κυκλωμάτων (PCB) από το mCAD περιβάλλον.

Προσομοίωση
Θέστε τα σχέδια σας σε κίνηση με εργαλεία προσομοίωσης που είναι ιδανικά για σχεδιαστές αλλά και αρκούντως ισχυρά για αναλυτές. Η επικύρωση και βελτιστοποίηση των εξαρτημάτων, συναρμολογήσεων και ολόκληρων συστημάτων από την αρχή της διαδικασίας σχεδιασμού μειώνει την ανάγκη για φυσικά πρωτότυπα, εξοικονομώντας χρόνο και κόστος. Τρία νέα επίπεδα δυνατοτήτων προσομοίωσης προσφέρονται τώρα στο Solid Edge:

• Solid Edge Premium: Η βασική προσφορά περιλαμβάνεται στην Premium έκδοση και περιλαμβάνει μοντελοποίηση και αξιολόγηση, γραμμική στατική ανάλυση, κίνηση και βελτιστοποίηση σχεδιασμού.
• Solid Edge Simulation – Standard Version: Περιλαμβάνει τις δυνατότητες του Premium μαζί ανάλυση buckling και normal modes.
• Solid Edge Simulation – Advanced Version: Προσφέρει το πιο ισχυρό σύνολο χαρακτηριστικών και περιλαμβάνει την προσθήκη μεταφοράς θερμότητας και δυναμικής απόκρισης.

Οι νέες δυνατότητες σας επιτρέπουν την:
• Προσομοίωση όλων των πτυχών της κίνησης ενός μηχανισμού. Με νέα λειτουργικότητα προσομοίωσης κίνησης, κατανοήστε την πραγματική δυναμική λειτουργία ενός σχεδίου πριν την παραγωγή ή τη συναρμολόγηση φυσικού υλικού.
• Προσομοίωση των επιπέδων των κραδασμών σε μια δομή κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του προϊόντος με ανάλυση αρμονικής απόκρισης για να διασφαλίσετε ότι τα σχέδια θα ξεπεράσουν επιτυχώς το συντονισμό και άλλες δυναμικές φορτίσεις.
• Ταχεία ερμηνεία και κατανόηση της συμπεριφοράς του μοντέλου με πλήρη γραφικά εργαλεία μετα-επεξεργασίας (post-processing).

Παραγωγή
Πλήρως βελτιστοποιημένη προσθετική και αφαιρετική κατεργασία.
• Το Solid Edge 2D Nesting μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία βελτιστοποιημένων διατάξεων για τη δισδιάστατη κοπή υλικού κατασκευής, συμπεριλαμβανομένων των λαμαρινών, πλαστικών, ξύλου και υφασμάτων.
• Ορίστε και εκτελέστε ένα ευρύ φάσμα διαδικασιών κατασκευής, συμπεριλαμβανομένων κατεργασιών σε CNC, κοπή σε laser, κάμψεις, συγκολλήσεις, συναρμολόγηση και προσθετική κατασκευή (additive manufacturing).
• Εκτυπώστε τα εξαρτήματα σας σωστά από την πρώτη κιόλας φορά, χάρη στη δυναμική τομή μοντέλου, την αφαίρεση αόρατων κενών, την προετοιμασία στρώματος εκτύπωσης (συμπεριλαμβανομένης της κλιμάκωσης, του προσανατολισμού και της καθίζησης), την ανάλυση των προεξοχών για την ελαχιστοποίηση των απαιτούμενων στηρίξεων και την επικύρωση του πάχους των τοιχωμάτων. Εκτυπώστε τον πιο συνηθισμένο τύπο μέσων σύνδεσης βασιζόμενοι στην αυτοματοποιημένη δημιουργία φυσικών σπειρωμάτων.
• Εισαγωγή και εξαγωγή στη δημοφιλή μορφή αρχείου OBJ.
• Εκτυπώστε εύκολα και γρήγορα με αυτοματοποιημένες διαδικασίες εκτύπωσης, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας έγχρωμης εκτύπωσης.
• Υπηρεσία εκτύπωσης με σύγκριση τιμών και χρόνου παράδοσης σε πραγματικό χρόνο με γρήγορη παράδοση.

Τεχνικές Εκδόσεις
Επικοινωνήστε με τους συνεργάτες σας μέσω της τεκμηρίωσης ψηφιακού σχεδιασμού.

• Βελτιωμένα εργαλεία και νέες δυνατότητες επιτρέπουν στους χρήστες να εισάγουν και να εξάγουν όψεις τομών Solid Edge, να δημοσιεύσουν γραφικά έγγραφα PDF, να καθορίζουν ατομικό μέγεθος για εικονογραφήσεις και να παράγουν εικόνες με διαφανή υπόβαθρα.
• Αποκτήστε πρόσβαση σε μια μεγαλύτερη, παγκόσμια αγορά χρησιμοποιώντας τη γλώσσα μετάφρασης XML Localization Interchange File Format (XLIFF) για εύκολη μετάφραση και ψηφιακό εντοπισμό εγγράφων.

Διαχείριση Δεδομένων
Βελτιωμένα, αναζητήσιμα και διαχειρίσιμα δεδομένα. Από την ενσωματωμένη διαχείριση δεδομένων (Built-in Data Management) έως την πλήρη λύση του λογισμικού Teamcenter®, το κλιμακωτό σύνολο εργαλείων Solid Edge μπορεί να καλύψει τις διαφορετικές ανάγκες των κατασκευαστών.

• Με τις λύσεις διαχείρισης δεδομένων Solid Edge, μπορείτε εύκολα να αναζητήσετε, να διαχειριστείτε και να μοιραστείτε τα δεδομένα των προϊόντων σας αποτελεσματικά και με ασφάλεια. Αναζητήστε σχέδια, εξαρτήματα και συναρμολογήσεις χρησιμοποιώντας ονόματα αρχείων και τυπικές ή προσαρμοσμένες ιδιότητες για γρήγορη και εύκολη πρόσβαση στα δεδομένα.
• Οι δυνατότητες αναζήτησης σχήματος αναγνωρίζουν παρόμοια εξαρτήματα που επιτρέπουν την επαναχρησιμοποίηση των υφιστάμενων δεδομένων σχεδιασμού, μειώνοντας το κόστος και εξοικονομώντας χρόνο.
• Οι ροές εργασίας ενός βήματος και γρήγορης αποδέσμευσης με ειδοποιήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προσφέρουν απλές διαδικασίες για την έγκριση του σχεδιασμού.
• Παρακολουθείτε συστηματικά και αποτελεσματικά και αναφέρετε τις απαιτήσεις σχεδιασμού των πελατών και των κανονιστικών ρυθμίσεων με τη Διαχείριση Απαιτήσεων Solid Edge.

Συνεργασία μέσω Cloud
• Ασφαλής αποθήκευση, προβολή, σήμανση και κοινή χρήση αρχείων CAD
• Online αποθήκευση CAD, προβολή και συνεργασία
• Πρόσβαση βάσει προγράμματος περιήγησης για προβολή και σήμανση αρχείων CAD σε οποιαδήποτε συσκευή
• Ασφαλής κοινή χρήση πρότζεκτ
• Υποστηρίζονται όλοι οι κοινοί τύποι CAD αρχείων

Το Solid Edge είναι ένας χαρτοφύλακας προσιτών, εύχρηστων εργαλείων λογισμικού που προωθούν όλες τις πτυχές της διαδικασίας ανάπτυξης προϊόντων- μηχανολογική και ηλεκτρολογική σχεδίαση, προσομοίωση, κατασκευή, τεχνική τεκμηρίωση διαχείριση δεδομένων και συνεργασία μέσω cloud. Το Solid Edge της Siemens παρέχει μια καινοτόμο και ολοκληρωμένη προσέγγιση στην ανάπτυξη προϊόντων για την mainstream αγορά.

Η Expertcam Solutions βρίσκεται στη διάθεσή σας για μια ολοκληρωμένη παρουσίαση του λογισμικού