Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

REHM – η νέα εποχή στην ψηφιακή συγκόλληση

04 Apr Industry news | Comments Off on REHM – η νέα εποχή στην ψηφιακή συγκόλληση
REHM – η νέα εποχή στην ψηφιακή συγκόλληση
 

Παρουσίαση της εταιρείας REHM από τον Μαργαρώνη Σπύρο της εταιρείας Αφοί Μαργαρώνη Ο.Ε. – Αποκλειστικός αντιπρόσωπος REHM για Ελλάδα & Κύπρο

Η εταιρεία REHM μετά από την μακροχρόνια πορεία της έχει εξελιχθεί σε έναν διεθνώς ενεργό κατασκευαστή μηχανημάτων συγκόλλησης υψηλής ποιότητας. Από την πρώτη στιγμή οι μηχανές συγκόλλησης TIG που παρήγαγαν δημιούργησαν μεγάλη τεχνολογική υπεροχή και έγιναν αμέσως γνωστές στην Eυρωπαϊκή κοινότητα και μετέπειτα στην παγκόσμια αγορά.

Η εταιρεία REHM παράγει τα μηχανήματά της αποκλειστικά στη Γερμανία και διασφαλίζει άριστη ποιότητα επεξεργασίας εξοπλισμού, ο οποίος μπορεί να αντέξει ακόμη και στις πιο αντίξοες περιβαλλοντικές συνθήκες!

Βασιζόμενη στην ψηφιοποίηση της εποχής, η εταιρεία REHM είναι η πρώτη εταιρεία που ένταξε στα μηχανήματα συγκόλλησης ψηφιακό λογισμικό (digital interface).

Κάθε μονάδα συγκόλλησης της σειράς INVERTIG.PRO® είναι εξοπλισμένη με τον εξαιρετικά αποδοτικό Bi-power Inverter διπλής ισχύος REHM 200 kHz με (Duty cycle) κύκλο λειτουργίας 100 %. Τo έξυπνο σύστημα διαχείρισης ενέργειας επιτρέπουν στον Inverter της REHM να μεταφέρει σχεδόν όλη την ενέργεια που παρέχεται στο τόξο. Τεχνολογία αιχμής για ενεργειακά αποδοτική συγκόλληση TIG (energy efficient).

Με τη σειρά INVERTIG.PRO®, η REHM προσφέρει μονάδες συγκόλλησης TIG με εξαιρετικές ιδιότητες ανάφλεξης και συγκόλλησης για χάλυβα, ανοξείδωτο χάλυβα, νικέλιο, κράματα με βάση το νικέλιο και τιτάνιο, χαλκό και όλα τα άλλα μεταλλικά αγώγιμα υλικά. Οι μονάδες συγκόλλησης INVERTIG.PRO® διατίθενται για συγκόλληση αλουμινίου σε όλα τα επίπεδα απόδοσης AC/DC.

Βασική τεχνολογία: TIG HYPER.PULS από τη REHM
Tα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας συγκόλλησης HYPER.PULS της REHM σημαίνει σταθερό και ομοιόμορφο τόξο με σημαντικά ταχύτερη συγκόλληση. Η πισίνα συγκόλλησης προσεγγίζεται με ακρίβεια και στερεοποιείται πολύ γρήγορα. Η γρήγορη σταθεροποίηση σημαίνει ότι δεν υπάρχει μεγάλη εισροή θερμότητας στο τεμάχιο εργασίας.
Έτσι, μπορούν να αποκλειστούν ανεπιθύμητες παραμορφώσεις και αποχρωματισμοί του τεμαχίου εργασίας. Μία από τις πιο σημαντικές επιλογές με την λειτουργία HYPER.PULS είναι το εύρος υψηλής συχνότητας έως και 15,000Hz.
Σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλους κατασκευαστές μηχανών TIG. Οι περισσότερες συσκευές παλμικής συγκόλλησης TIG λειτουργούν σε ένα εύρος συχνοτήτων το πολύ έως 6.000 Hz. Η ανάπτυξη θορύβου είναι ακραία, ωστόσο η ανθρώπινη ακοή είναι κυρίως σε εύρος έως και 8.000 Hz. Αυτό αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την REHM, όπου με το HYPER.PULS έχει ξεπεράσει αυτό το φράγμα και πλέον ο παλμός υψηλής συχνότητας έως και 15.000 Hz είναι σχεδόν μη ακουστός για το ανθρώπινο αυτί.
Επιπλέον, το τόξο στις υψηλές συχνότητες εστιάζεται πάρα πολύ, σφίγγεται από το φαινόμενο Lorentz, έτσι ώστε ο παλμός με τις συσκευές συγκόλλησης της REHM πλησιάζει τη συγκόλληση με laser.

Βασική τεχνολογία: HYPER.SPOT από την REHM
Για διάφορους λόγους τα εξαρτήματα στην παραγωγική διαδικασία πρέπει επίσης να ποντάρονται. Είτε το ποντάρισμα είναι προσωρινό είτε όχι, η δεξαμενή συγκόλλησης δεν πρέπει να διεισδύει πολύ βαθιά στο τεμάχιο εργασίας. Οι απαιτήσεις για το ποντάρισμα είναι πάρα πολύ υψηλές. Με τις μηχανές συγκόλλησης της REHM και την λειτουργία HYPER.SPOT μπορείτε να ανταποκριθείτε με σιγουριά σε αυτές τις υψηλές απαιτήσεις.
Η ανάφλεξη του τόξου είναι μια πρόκληση, ειδικά κατά το ποντάρισμα. Η εισροή θερμότητας και ο σχηματισμός του τόξου δεν μπορούν να ελεγχθούν όπως απαιτείται με πολλές μηχανές συγκόλλησης TIG.
Με τη βοήθεια της διαχείρισης ανάφλεξης ICS, πραγματοποιείται αξιόπιστη ανάφλεξη – εντελώς ανεξάρτητα από το ηλεκτρόδιο και το προστατευτικό αέριο που χρησιμοποιείται. Ειδικά με μικρά πάχη λαμαρίνας μεταξύ 0,1 και 0,2 mm, η ενέργεια του τόξου στη συγκόλληση REHM HYPER.SPOT είναι τόσο χαμηλή που το τεμάχιο εργασίας που πρόκειται να ενωθεί δεν υφίσταται ζημιά.

Βασική τεχνολογία: AC & DUAL.WAVE από την REHM
Η REHM εξόπλισε τις εκδόσεις AC / DC με αρκετές καινοτόμες λειτουργίες, οι οποίες εξασφαλίζουν τέλεια αποτελέσματα κατά τη συγκόλληση αλουμινίου.
Η τεχνολογία συγκόλλησης REHM AC παράγει ένα εξαιρετικά σταθερό τόξο εναλλασσόμενου ρεύματος ακόμη και κάτω από δύσκολες συνθήκες και με εξαιρετικά οξειδωμένες επιφάνειες που εγγυώνται εξαιρετικά αποτελέσματα συγκόλλησης.
Η τεχνολογία DUAL.WAVE μειώνει το πλεονάζον στοιχείο εναλλασσόμενου ρεύματος στο τόξο κατά τη συγκόλληση αλουμινίου και αυξάνει την ικανότητα ελέγχου της πισίνας συγκόλλησης λόγω της σημαντικά μειωμένης εισόδου θερμότητας. Αυτό απλοποιεί σημαντικά τη συγκόλληση σε δύσκολες θέσεις συγκόλλησης και σε άκρα λαμαρίνας.
Ο έλεγχος ισορροπίας AC Balance ελέγχει με ακρίβεια τη θερμότητα στο ηλεκτρόδιο βολφραμίου κατά τη συγκόλληση, μειώνοντας αποτελεσματικά το φορτίο στο ηλεκτρόδιο. Είναι επίσης δυνατό να εστιάσετε στην ενέργεια εισόδου του τόξου για τη συγκόλληση λεπτής λαμαρίνας και για τη συγκόλληση ακμών.

O Αυτόματος έλεγχος συχνότητας REHM (Automatic AC frequency control) κατά τη συγκόλληση εναλλασσόμενου ρεύματος, ο αυτόματος έλεγχος συχνότητας προσαρμόζει αυτόματα τη συχνότητα στο ρεύμα. Σε χαμηλό ρεύμα συγκόλλησης, αυτό εστιάζει το τόξο και σε υψηλό ρεύμα μειώνει το φορτίο στο ηλεκτρόδιο. Η διάρκεια ζωής του ηλεκτροδίου και η οικονομική απόδοση αυξάνεται. Η συχνότητα εναλλασσόμενου ρεύματος μπορεί επίσης να ρυθμιστεί χειροκίνητα σε ένα εύρος μεταξύ 30 και 300 Hz.