Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Προηγμένη τεχνολογία κοπής Laser από την BYSTRONIC

24 May Industry news | Comments Off on Προηγμένη τεχνολογία κοπής Laser από την BYSTRONIC
Προηγμένη τεχνολογία κοπής Laser από την  BYSTRONIC
 

Η ναυαρχίδα των μηχανών κοπής laser από την Bystronic θα είναι σύντομα διαθέσιμη με γεννήτρια ισχύος 20 kilowatt. Η τελευταία γενιά των κεφαλών κοπής αναπτύχθηκε για να επιτυγχάνει σταθερά υψηλή ποιότητα σε πολύ υψηλής ισχύος γεννήτρια και στις απαιτητικές εφαρμογές κοπής. Οι εταιρείες στη βιομηχανία επεξεργασίας λαμαρίνας βελτιστοποιούν περαιτέρω την παραγωγή τους – επίσης χάρη στον έξυπνο εξοπλισμό του νέου laser οπτικών ινών.

Από την TEMITECH

Υψηλότερη ποιότητα κοπής και παραγωγικότητα λόγω της νέας, ακόμα ισχυρότερης γεννήτριας laser, αλλά και χάρη στον έξυπνο εξοπλισμό: Για την επιπλέον υποστήριξη των εταιρειών επεξεργασίας λαμαρίνας σε ένα περιβάλλον συνεχούς και αυξανόμενου ανταγωνισμού, η Bystronic προχωρά τώρα σε μία νέα διάσταση της κοπής με fiber laser: το ByStar Fiber με γεννήτρια ισχύος 20 kilowatts. To υψηλής τεχνολογίας μηχάνημα fiber laser αντιπροσωπεύει την τεχνολογία υψηλής ακριβείας της Bystronic με σταθερή διαδικασία κοπής στην υψηλότερη ισχύ και μεγαλώνει το εύρος εφαρμογών της κοπής laser. Με αυτό, οι εταιρείες επεξεργασίας λαμαρίνας μπορούν να κάνουν ένα περαιτέρω σημαντικό βήμα όσον αφορά την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα.

Ωστόσο, για να έχεις επιτυχία σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον, δεν απαιτείται μόνο μία γεννήτρια υψηλής ισχύος, αλλά και ευφυΐα, αξιοπιστία και βιωσιμότητα. Η υψηλή απόδοση σίγουρα μπορεί να φέρει πολλά οφέλη, αλλά είναι ο συνδυασμός από έξυπνες διαδικασίες και ιδιότητες που κάνει τη διαδικασία κοπής laser πραγματικά ικανοποιητική και επιτυχημένη. Έτσι, η επιτυχία των πελατών βασίζεται σε μια ιδέα τριών πυλώνων στη Bystronic: Ισχύς, Ευφυΐα και Βελτίωση Διαδικασιών.
Οι έξυπνες λειτουργίες, όπως “Intelligent Cutting Process”, “Fast Piercing”, ή “Parameter Tuning” βελτιστοποιούν ολόκληρη τη διαδικασία κοπής και διασφαλίζουν ότι παραμένει σταθερή, διασφαλίζοντας στον πελάτη τον βέλτιστο βαθμό απόδοσης και χρήσης χωρίς νεκρούς χρόνους παραγωγής.

20 kilowatt ισχύς laser

Το τεχνολογικό άλμα από τα προηγούμενα διαθέσιμα επίπεδα ισχύος 3 έως 15-kilowatt στο νέο επίπεδο 20 kilowatt είναι σημαντικό, ανοίγοντας νέες δυνατότητες στους πελάτες της Bystronic για τη βελτιστοποίηση της παραγωγής τους και έτσι να παραμείνουν στην πρώτη γραμμή του ολοένα και πιο έντονου ανταγωνισμού.

Οι ταχύτητες κοπής στο ByStar Fiber με γεννήτρια laser 20 kilowatt αυξάνονται έως και 30 τοις εκατό για πάχη ελασμάτων μεταξύ 6 και 25 χιλιοστών σε σύγκριση με την γεννήτρια 15 kilowatt. Οι εταιρείες επεξεργασίας λαμαρίνας επωφελούνται επομένως από την υψηλότερη παραγωγικότητα με ταυτόχρονα πιο χαμηλό κόστος επεξεργασίας, επειδή με 20 kilowatt το νέο ByStar Fiber κόβει χάλυβα, αλουμίνιο και ανοξείδωτο χάλυβα με ακρίβεια και αξιοπιστία. Με αυτόν τον τρόπο η γεννήτρια ισχύος 20 kilowatt επιτρέπει τη μέγιστη ευελιξία για μεγάλες σειρές αλλά και ενδιάμεσες παραγγελίες πελατών. Είτε αλουμίνιο, μη σιδηρούχο μέταλλο ή χάλυβας: η νέα εξελιγμένη πανίσχυρη κεφαλή κοπής της Bystronic εντυπωσιάζει για τη μέγιστη ακρίβεια και αξιοπιστία σε λεπτά και χοντρά ελάσματα και προφίλ. Επιπλέον, με τη λειτουργία “Advanced Applications”, η υψηλή ισχύς laser (ξεκινώντας από 15 kilowatt) επιτρέπει πλέον και διευρυμένες εφαρμογές σε χάλυβα και αλουμίνιο έως 50 χιλιοστά.

Οι έξυπνες λειτουργίες κάνουν τη διαφορά

Οι έξυπνες λειτουργίες της νέας ναυαρχίδας της Bystronic βοηθούν τις εταιρείες επεξεργασίας λαμαρίνας να έχουν σταθερά τη μέγιστη ποιότητα.
Στη διαδικασία κοπής, το laser ξεκινά ξετρυπώντας το φύλλο. Αυτό κανονικά μπορεί να διαρκέσει λίγο, ανάλογα με την ισχύ του laser και με το πάχος του υλικού, αλλά χάρη στη λειτουργία “Fast Piercing” της Bystronic, αυτό μειώνεται σχεδόν σε μηδέν δευτερόλεπτα (για χάλυβα έως 12 mm και με N2). Όχι άλλη απώλεια χρόνου κατά τη διαδικασία κοπής.
Το “Parameter Tuning” διασφαλίζει ότι επιλέγεται πάντα η σωστή ποιότητα των κομμένων εξαρτημάτων – αποκτώντας την τέλεια παράμετρο μέσα σε λίγα λεπτά. Ακόμη και για άπειρους ή λιγότερο έμπειρους χειριστές. Με το “Intelligent Cutting Process” (ICP, που θα ακολουθήσει αργότερα φέτος), μια κάμερα παρακολουθεί τη διαδικασία κοπής μέσω του μπεκ κοπής. Μόλις εντοπιστεί ένα πρόβλημα, το σύστημα σταματά τη διαδικασία, επιλύει το πρόβλημα και συνεχίζει με τη διαδικασία κοπής (“Εντοπισμός και επίλυση προβλημάτων”).
Με αυτόν τον τρόπο, οι πελάτες της Bystronic επωφελούνται από εξαιρετικά αποτελέσματα κοπής με έξυπνες λειτουργίες κοπής.

Κοπή Fiber laser με mixed gas – εξασφαλίζει καλύτερη ποιότητα κοπής και υψηλότερη παραγωγικότητα

Στην κοπή με laser, το αέριο κοπής (ειδικά το N2 και το O2) χρησιμοποιείται για να διατηρηθεί τόσο το laser όσο και η λαμαρίνα χωρίς ακαθαρσίες και να αφαιρεθεί το λιωμένο υλικό. Το άζωτο χρησιμοποιείται για τη λεγόμενη κοπή fusion cutting(σύντηξη) και το οξυγόνο για flame cutting(κοπή με φλόγα).
Το άζωτο προσφέρει ένα σημαντικό πλεονέκτημα: εκτός από την αυξημένη παραγωγικότητα, η οξείδωση αποκλείεται με τη διατήρηση της υψηλής ποιότητας κοπής.

Το Gas mixing αερίου συνδυάζει τα οφέλη του O2 και του N2 και επομένως είναι μια εναλλακτική λύση στην κοπή με καθαρό άζωτο ή οξυγόνο. Η κοπή με MixGas (ένα ειδικό μείγμα Αζώτου/Οξυγόνου) εξασφαλίζει τέλεια ποιότητα στον χάλυβα με αυξημένη ταχύτητα κοπής. Αυτό βοηθά ακόμα και ένα ατσάλι μη καλής ποιότητας να έχει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα μετά τη διαδικασία κοπής.

Επίσης η Bystronic έχει έτοιμη μία λύση για την ιδία παραγωγή αερίου Ν2 με γεννήτρια N2, η οποία είναι ελκυστική από άποψη κόστους και φιλική προς το περιβάλλον. Τα πλεονεκτήματα είναι προφανή: Δεν χρειάζονται μεταφορές με φορτηγά κατά την παράδοση αερίου. Παράγει κανείς μόνο τόσο άζωτο όσο πραγματικά χρειάζεται, και όλα τα προηγούμενα πρόσθετα κόστη εξαλείφονται – από το γέμισμα των δεξαμενών μέχρι την αντικατάσταση των συστοιχιών. Επίσης λύνεται και το θέμα ασφάλειας για την αποθήκευση του Ν2. Ο πελάτης λειτουργεί εντελώς αυτόνομα και – ανεξάρτητα από οποιονδήποτε προμηθευτή αερίου – κάνει χρήση μίας τεχνολογίας φιλικής για το περιβάλλον.

Διαθέσιμο σε τέσσερις διαστάσεις τραπεζιών

Το νέο επίπεδο ισχύος θα εισαχθεί στο ByStar 3015 καθώς και στα ByStar 4020, 6225 και 8025 από τον Μάρτιο του 2022.

Η νέα ισχυρή ναυαρχίδα της Bystronic ελέγχεται επίσης με το λογισμικό «ByVision Cutting» μέσω οθόνης αφής 21,5 ιντσών. Ο χειρισμός είναι τόσο απλός όσο ο χειρισμός ενός smartphone.

Δείτε εδώ σε υψηλή ανάλυση video με τις δυνατότητες του ByStar Fiber