Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Laser κοπής Rivale της Ιταλικής Warcom

26 May Industry news | Comments Off on Laser κοπής Rivale της Ιταλικής Warcom
Laser κοπής Rivale της Ιταλικής Warcom
 

Η εταιρεία Μηχανισμός ΙΚΕ ολοκλήρωσε πρόσφατα την πρώτη εγκατάσταση του ολοκαίνουργιου μοντέλου Rivale της Ιταλικής Warcom στην εταιρεία κατασκευής Γεωργικών Μηχανημάτων Foukas

Ιστορική αναδρομή
Το 1973, ο Θωμάς Α. Φούκας ξεκίνησε τη λειτουργία ενός μηχανουργείου με έδρα την Καρδίτσα, έχοντας ως βασική δραστηριότητα τις επισκευές γεωργικών μηχανημάτων & την κατασκευή δισκοσβαρνών.

Το 1992, έπειτα από σπουδές στο Πολυτεχνείο, εισήλθαν στην επιχείρηση ο Αναστάσιος Φούκας & ο Δημήτριος Αδαμόπουλος.
Σταδιακά, η επιχείρηση προμηθεύτηκε νέο εξοπλισμό και μεταφέρθηκε σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στον Πρόδρομο Καρδίτσας.

Σήμερα, μετά από σχεδόν 50 χρόνια λειτουργίας, η εταιρεία αποτελείται από μία ομάδα ανθρώπων με πολυετή εμπειρία στην κατασκευή γεωργικών μηχανημάτων και παρά τις προκλήσεις της εποχής, δεν σταματά να επενδύει σε νέο εξοπλισμό, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των πελατών.

Η εταιρεία ΦΟΥΚΑΣ δραστηριοποιείται στον χώρο της κατασκευής αγροτικών μηχανημάτων. Χάρη στη συνεχή συνεργασία της με τον αγρότη και τον σχεδιασμό πρωτοπόρων και καινοτόμων προϊόντων, τα μηχανήματά της έχουν γίνει απαραίτητα στην Ελληνική Γεωργία.
Κατασκευάζει άροτρα, καλλιεργητές, προετοιμαστές, δισκοσβάρνες όλων των τύπων, φρέζες, σβολοκόπτες, σκαλιστήρια γραμμικών καλλιεργειών όλων των μεγεθών, περιστροφικά σκαλιστήρια, λιπασματοδιανομείς και γραμμικά ψεκαστικά κ.ά., προσαρμοσμένα στις ανάγκες του χρήστη.

Συνοδευμένα με τα πιστοποιητικά της 9001:2008 σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα μηχανήματά της ανταποκρίνονται επάξια στις τεχνολογικές εξελίξεις και στις προδιαγραφές περιβάλλοντος έτσι ώστε να γίνεται δυνατή η ένταξή τους στο εύρος των επιδοτούμενων προγραμμάτων με την ειδική σήμανση.

Η εταιρία είναι μέλος της Ένωσης Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Β. Ελλάδας, ΕΒΕ Καρδίτσας. Η επιχείρηση διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις σε 2 σημεία σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από την Καρδίτσα.
Η παραγωγή γίνεται σε γήπεδο 10.000 m2 με κτιριακές εγκαταστάσεις 2.000m2. Έκθεση – Γραφεία βρίσκονται στο 5ο χλμ της Ε.Ο. Καρδίτσας – Αθηνών σε γήπεδο 2500m με κτήριο 150m2. Η εταιρία επενδύει συνεχώς σε νέο εξοπλισμό σχεδιασμού-παραγωγής με στόχο την άρτια παραγωγή μικρών ποσοτήτων σε μεγάλη ποικιλία γεωργικών μηχανημάτων, σύμφωνα με τις ανάγκες της Ελληνικής αγοράς. Ο σχεδιασμός όλων των προϊόντων γίνεται σε CAD επιτρέποντας έτσι αφ’ενός μεν τη δεδομένη λειτουργικότητά τους, αφετέρου δε την ευελιξία σε διαφοροποιήσεις των προϊόντων σύμφωνα με τις ανάγκες του πελάτη.

Σύγχρονες μέθοδοι παραγωγής εφαρμόζονται σε όλα τα στάδια και φάσεις της παραγωγικής διαδικασίας (ποσοτική – ποιοτική παραλαβή πρώτων υλών – αποθήκευση- κοπές- κατεργασίες – βαφή- συναρμολόγηση- τελική επιθεώρηση).
Εργαλειομηχανές CNC εξασφαλίζουν υψηλή ποιότητα παραγόμενων κομματιών σε χαμηλό κόστος ενώ εφαρμόζεται αυστηρός ποιοτικός έλεγχος (σε πολλές περιπτώσεις 100%) από την παραλαβή των πρώτων υλών, μέχρι την τελική επιθεώρηση προϊόντων.
H λειτουργία της εταιρίας εναρμονίζεται με πρότυπο ISO 9001-2005 ενώ τα προϊόντα της συνοδεύονται από πιστοποιητικό συμμόρφωσης CE. Με την εγκατάσταση του νέου Rivale 2040 της Warcom με πηγή ισχύος 6 kW η εταιρεία κάνει ένα μεγάλο βήμα εκσυγχρονισμού και παραγωγικής δυναμικότητας.

Οι μηχανές κοπής λέιζερ RIVALE έχουν σχεδιαστεί για να εξασφαλίζουν υψηλή παραγωγικότητα, ακρίβεια και αξιοπιστία. Με μία εξαιρετική αναλογία ποιότητας/τιμής είναι το ιδανικό μηχάνημα για όσους μπαίνουν στον κόσμο των λέιζερ για πρώτη φορά, διατηρώντας πάντα την εγγύηση ποιότητας ενός ιταλικού εργοστασίου σε ανταγωνιστική τιμή. Το RIVALE χαρακτηρίζεται από εξαιρετική απόδοση με επιτάχυνση 1G και μέγιστη ταχύτητα γρήγορης μετακίνησης 140 m/min. Είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για κοπή διαφορετικών υλικών, συμπεριλαμβανομένων των πιο ανακλαστικών, και έχει ικανότητα κοπής σε ανθρακούχο χάλυβα πάχους έως 25 mm.
Η σταθερότητα της Warcom και η χρήση των πιο σύγχρονων πηγών λέιζερ υψηλής απόδοσης μειώνουν σημαντικά το κόστος συντήρησης και την κατανάλωση ενέργειας.
Ο ενσωματωμένος ηλεκτρικός πίνακας και ο κομψός και συμπαγής σχεδιασμός του επιτρέπουν στο RIVALE να διατηρεί επίσης περιορισμένο ίχνος στο τμήμα παραγωγής μιας εταιρείας. Η σειρά RIVALE μπορεί να εξοπλιστεί με συστήματα διασύνδεσης για αυτόματη φόρτωση/εκφόρτωση τόσο λαμαρίνας όσο και κατεργασμένων τεμαχίων, καθώς και με αυτόματες κάθετες αποθήκες (πύργους).
Αυτές οι αυτόματες μονάδες τροφοδοσίας και αποθήκευσης επιτρέπουν τη βελτιστοποίηση της διαδικασίας παραγωγής δίνοντας τη δυνατότητα εργασίας με ένα εντελώς αυτόματο και μη επανδρωμένο μηχάνημα.

ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΡΑΠΕΖΙΩΝ
Το RIVALE είναι εξοπλισμένο με ένα γρήγορο αυτόματο σύστημα αλλαγής τραπεζιών που βοηθά στη βελτιστοποίηση των φάσεων φόρτωσης-εκφόρτωσης της λαμαρίνας. Αυτές οι ενέργειες μπορούν να εκτελεστούν στο δεύτερο τραπέζι και κατά τη διάρκεια της κοπής.

ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ
Ενσωματωμένος ηλεκτρολογικός πίνακας για περαιτέρω μείωση των συνολικών διαστάσεων του μηχανήματος. Ο ηλεκτρολογικός πίνακας είναι εξοπλισμένος με το δικό του σύστημα ψύξης.

ΠΟΡΤΕΣ ΕΜΠΡΟΣ
Ευρέως ανοιγόμενες χειροκίνητες μπροστινές συρόμενες πόρτες. Εξοπλισμένες με μαγνητική κλειδαριά ασφαλείας και πλήρεις με ειδικά παράθυρα για θέα στον χώρο κατεργασίας.

ΚΛΕΙΣΤΗ ΚΑΜΠΙΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕ ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ
Για προστασία από πιθανές αντανακλάσεις της δέσμης λέιζερ, το μηχάνημα είναι εξοπλισμένο με μεταλλικό περίβλημα που συμμορφώνεται με τους ευρωπαϊκούς κανόνες ασφαλείας. Στις συρόμενες πόρτες υπάρχουν δύο παράθυρα με ειδικό προστατευτικό τζάμι που επιτρέπουν καλή θέα στο εσωτερικό κατά την επεξεργασία.

ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΛΕΓΧΟΥ CNC
Μονάδα ελέγχου βασισμένη στην πλατφόρμα της ESA TALENTO 21” CNC, τελευταίας γενιάς, με λειτουργικό σύστημα Windows® και διπλή έξυπνη κεντρική μονάδα (CNC + βιομηχανικό PC).

Βασικά χαρακτηριστικά:
• User Interface Windows® με INTEL® Core (TM) i5-6500 επεξεργαστής – 8Gb RAM – CPU 3.20 GHz.
• Οθόνη 21” LCD TFT XVGA με λειτουργία anti-glare οθόνη Touch Screen.
• Absolute Encoders σε όλους τους άξονες. Δεν απαιτείται η πραγματοποίηση Home Return κατά την εκκίνηση της μηχανής.
• Βιομηχανικό πληκτρολόγιο ανθεκτικό σε σκόνες και λάδια με προστασία IP65.
• Χειροκίνητος έλεγχος αξόνων με joystick.
• Δυναμικός ενσωματωμένος έλεγχος ύψους της κεφαλής κοπής.
• Σύστημα αποφυγής συγκρούσεων.
• Αυτόματη λειτουργία για τον εντοπισμό της λαμαρίνας στο τραπέζι κατεργασίας.
Το συγκεκριμένο μηχάνημα είναι εξοπλισμένο και με το σύστημα W-PIERCETEC.

ΓΡΗΓΟΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ PIERCING ΜΕ ΤΟ W-PIERCETEC
• Αισθητήρας ενσωματωμένος στην κεφαλή κοπής με προστασία, καθώς βρίσκεται εκτός ζώνης κατεργασίας.
• Συνεχής παρακολούθηση της διαδικασίας piercing και προσαρμογή της ισχύος λέιζερ.
• Μειωμένοι χρόνοι τρυπήματος.
• Βελτιωμένη ποιότητα τρυπήματος.
• Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής αναλωσίμων.

Δείτε εδώ video από το Rivale 2040 της Warcom