Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

WFL M20 MILLTURN – H έξυπνη κατεργασία είναι εδώ!

26 Jan Industry news | Comments Off on WFL M20 MILLTURN – H έξυπνη κατεργασία είναι εδώ!
WFL M20 MILLTURN –                  H έξυπνη κατεργασία είναι εδώ!
 

Το M20 MILLTURN είναι η τελευταία προσθήκη στην γκάμα προϊόντων της WFL και απευθύνεται σε πελάτες που αναζητούν ένα στιβαρό και ισχυρό πλήρες κέντρο κατεργασίας. Τα ειδικά χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν την υψηλή στιβαρότητα του μηχανήματος καθώς και το ενσωματωμένο σύστημα κινητήρα ατράκτου για απαιτητικές τεχνολογίες μηχανουργικής κατεργασίας.

Το 2020, η WFL έχει συμπληρώσει δεκαετίες εμπειρίας στην πλήρη μηχανουργική κατεργασία σε ένα μηχάνημα που έχει επανασχεδιασθεί πλήρως από την άποψη της δομής και της τεχνολογίας του. Η «έξυπνη μηχανουργική κατεργασία» βρίσκεται στο επίκεντρο των τεχνολογικών καινοτομιών της WFL, επιφέροντας αύξηση της απόδοσης χάρη στην πιο διαφορετική γκάμα τεχνολογιών κατεργασίας.
Το εύρος των εφαρμογών που καλύπτονται από το M20 είναι σχεδόν άπειρο, και μπορεί να εκτελεί τις απαιτητικές και πολύπλοκες εργασίες μηχανουργικής κατεργασίας που απαιτεί η αεροναυπηγική βιομηχανία, η αυτοκινητοβιομηχανία, οι βιομηχανίες μηχανολογικών κατασκευών και πλαστικών.
Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι ο καινοτόμος σχεδιασμός του μηχανήματος. Το M20 MILLTURN έχει συμπαγή, επιμήκη εμφάνιση, με μοντέρνο, λειτουργικό σχεδιασμό. Το ενιαίο μπροστινό μέρος από σκληρυμένο γυαλί διαθέτει ενσωματωμένη οθόνη δεδομένων απόδοσης καθώς και συρόμενο παράθυρο στο φορείο τροφοδοσίας εργαλείων. Η νέα εμφάνιση του μηχανήματος υποστηρίζεται περαιτέρω από το καινούργιο χρώμα του. Η βέλτιστη εργονομία καθώς και η βολική, φιλική προς τον χρήστη λειτουργία ολοκληρώνουν τη μοναδική σχεδίαση.

WFL M20 MILLTURN: Επίτευξη μέγιστης ευελιξίας και απόδοσης με έξυπνη κατεργασία

Το μικρό μηχάνημα για κάθε εργασία
Κατά την ανάπτυξη του M20 MILLTURN, στόχος ήταν η εισαγωγή ενός συμπαγούς και άκαμπτου μηχανήματος σχεδιασμένου για επίτευξης ακρίβειας σε βάθος χρόνου. Με μήκος 5500 mm, βάθος 3190 mm και ύψος 2500 mm, το M20 είναι ιδανικό για την κατεργασία της πιο ποικιλόμορφης σειράς προϊόντων. Το M20 είναι εργαλειομηχανή με διάμετρο τσοκ 250 mm ή 315 mm, με εντυπωσιακή διαδρομή άξονα Χ 575 mm (+475; -100), διαδρομή άξονα Υ 260 mm (± 130) και διαδρομή άξονα Ζ 1250 mm. Το μηχάνημα είναι κατάλληλο για κατεργασία κομματιών έως Ø 500 mm και είναι εξοπλισμένο με έναν ισχυρό κύριο άξονα 44 kW (32) σε κύκλο λειτουργίας 40% (100%) και 4000 rpm. Το M20 είναι εξοπλισμένο με άξονα Β και εύρος περιστροφής ± 120 ° για απεριόριστη κατεργασία περιγράμματος, καθώς και με το νέο άξονα φρεζαρίσματος 20.000 rpm. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια γενική γκάμα πιθανών εφαρμογών για τη χρήση εργαλείων υψηλής ταχύτητας. Το σύστημα του κινητήρα της ατράκτου έχει σχεδιαστεί ως ένα συμπαγές συγκρότημα με διασύνδεση φλάντζας περιβλήματος.
Το πλαίσιο της μηχανής είναι κατασκευασμένο από σφαιροειδή γραφίτη, ο οποίος είναι εξαιρετικά ανθεκτικός και εγγυάται εξαιρετικά χαρακτηριστικά απόσβεσης. Χάρη στην κατασκευή του μηχανήματος, το οποίο αποτελείται από χυτά μέρη με εξαιρετικές ιδιότητες απορρόφησης δονήσεων που προσφέρουν τη βέλτιστη ακαμψία, ακόμη και οι βαριές κοπές που απαιτούνται κατά τη διάρκεια της κατεργασίας πραγματοποιούνται χωρίς κραδασμούς.

Τεχνολογικό highlight: Δύο συστήματα άξονα Β σε ένα μηχάνημα για ταυτόχρονη τόρνευση άξονα Β.

Οι μεγάλοι χώροι ανάμεσα στις ράγες οδήγησης και τα φορεία στους οδηγούς ολίσθησης εγγυώνται επίσης υψηλό βαθμό ακαμψίας του συστήματος.
Η διαμόρφωση του μηχανήματος επιτρέπει ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων: από ένα καθαρό πλήρες κέντρο μηχανικής κατεργασίας με κουκουβάγια και πόντα, ως μηχανή αντικείμενης ατράκτου με μύλο εργαλείων ή μεμονωμένο εργαλειοδέτη στο κάτω μέρος, καθώς και προαιρετικό σύστημα ολοκληρωμένου χειρισμού προϊόντων κατεργασίας.

Διαχείριση & αυτοματοποίηση εργαλείων
Το φορείο τροφοδοσίας εργαλείων μπορεί να κρατήσει το μέγιστο 40 ή προαιρετικά 80 εργαλεία τύπου HSK-63 ή PSC63 (Capto C6). Το μέγιστο βάρος του εργαλείου είναι 10 kg και η μέγιστη διάμετρος του εργαλείου είναι 90 mm (με γειτονικό) ή 130 mm (χωρίς γειτονικό). Επιπλέον, το κάτω σύστημα με μύλο εργαλείων μπορεί να χωρέσει 12-24 εργαλεία. Εάν είναι απαραίτητο, το μηχάνημα μπορεί να εξοπλιστεί με τροφοδότη ράβδων. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι η αυτόματη αλλαγή εργαλείου στον κάτω μεμονωμένο εργαλειοδέτη με άξονα Β. Αυτό καθιστά δυνατή τη ρύθμιση των εργαλείων παράλληλα με τον χρόνο κατεργασίας και, στη συνέχεια, την αυτόματη προώθηση στο φορείο εργαλείων. Επομένως, τα αποθηκευμένα εργαλεία μπορούν να τοποθετηθούν στον άνω και κάτω εργαλειοδέτη. Η εσωτερική τροφοδοσία ψυκτικού μέσου στις υποδοχές εργαλείων πραγματοποιείται το πολύ με 80 bar.

Με βάση τις συγκεκριμένες ανάγκες του πελάτη, διατίθενται διαφορετικές επιλογές αυτοματισμού για αυτόματη φόρτωση και εκφόρτωση αντικειμένων. Ένα ολοκληρωμένο σύστημα χειρισμού ή / και φόρτωσης τεμαχίων, το οποίο μπορεί να προστεθεί στη δεξιά πλευρά του μηχανήματος, αντιπροσωπεύει μια εντελώς νέα παραλλαγή αυτοματισμού. Ο κύριος οδηγός του συστήματος βρίσκεται δεξιά της περιοχής εργασίας. Το φορείο της αρπάγης κινείται με το έμβολο οδήγησης και μπορεί να φορτώσει και να εκφορτώσει κομμάτια κατεργασίας με αυτόν τον τρόπο. Τα κομμάτια αποθηκεύονται σε ταινιόδρομο.

Ενσωματωμένο κελί παραγωγής για αυτόματη φόρτωση και εκφόρτωση: intCELL.

Τεράστια ποικιλία για κάθε εφαρμογή
Η λογική του ενσωματωμένου κινητήρα ατράκτου ως θεμελιώδες στοιχείο του μηχανήματος μετατρέπει την υψηλή δυναμική σε πραγματικότητα. Το M20 ταιριάζει απόλυτα σε ποικίλες και απαιτητικές διαδικασίες κατεργασίας. Η διαδρομή X σε -100 mm πέρα από τον κεντρικό άξονα ανοίγει επίσης νέες ευκαιρίες για πλήρη κατεργασία. Μία διάτρηση οπής με διάμετρο έως και 200 mm μπορεί να γίνει με μετακίνηση των συντεταγμένων XY, χωρίς να μετακινηθεί το κομμάτι. Τα δύο συστήματα άξονα Β στο μηχάνημα προσφέρουν επίσης δυνατότητες για μηχανουργική κατεργασία λεπτότοιχων ακροφυσίων στροβίλων. Η ταυτόχρονη τόρνευση με εκμετάλλευση του άξονα Β είναι εξαιρετικά χρήσιμη εδώ. Η οδήγηση με αριθμητική παρεμβολή του άξονα Β είναι επίσης κατάλληλη για τόρνευση με στροφή του άξονα Β. Χάρη στη συνεχή ρύθμιση της γωνίας κατά τη διάρκεια της κοπής, ένα πολύπλοκο περίγραμμα (π.χ. για τροχούς στροβίλου ή κεφαλές εμβόλου για μεγάλους κινητήρες ντίζελ) που κανονικά απαιτούν πολλαπλά εργαλεία μπορεί να παραχθεί σε μία μόνο κοπή. Αυτό μειώνει τον αριθμό των απαιτούμενων εργαλείων τόρνευσης και παράγει ένα άψογο αποτέλεσμα κατεργασίας.

Νέα οθόνη χειρισμού με μοντέρνο σχεδιασμό
Για τον έλεγχο της κατασκευής, το WFL βασίζεται στην τεχνολογία Siemens, δηλαδή στο 840D sl. Οι λειτουργίες ελέγχου απεικονίζονται σε μια οθόνη αφής. Μία από τις πολλές πτυχές που καθορίζουν την απόδοση των ολοκληρωμένων κέντρων μηχανικής επεξεργασίας είναι οι δυνατότητες του συστήματος ελέγχου. Τα βιομηχανικά επίπεδα πάνελ IPC 477E είναι ιδανικά για χρήση ως οθόνες και διαθέτουν γρήγορους χρόνους απόκρισης για στιγμιαίες ενημερώσεις οθόνης. Στο M20 MILLTURN είναι εγκατεστημένη η καινοτόμος παραλλαγή πολλαπλής αφής με ευρεία οθόνη 24 ιντσών σε διαμόρφωση 16: 9 και Full HD (1920 x 1080)

Ένα άλλο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η οθόνη μπορεί να χωριστεί και διάφορα προγράμματα μπορούν να εμφανίζονται σε πολλαπλά παράθυρα. Αυτό επιτρέπει την παράλληλη προβολή λειτουργιών όπως η παρακολούθηση διεργασίας WFL iControl, γραφικών απεικονίσεων, προγραμμάτων, και στατιστικών δεδομένων σε πραγματικό χρόνο. Όλα αυτά οδηγούν σε βελτιστοποιημένη απόδοση.

Τα προγράμματα CrashGuard, CrashGuard Studio και Millturn PRO μπορούν να εμφανιστούν στη γραμμή επικεφαλίδας με ξεκάθαρα δομημένο τρόπο. Το παράθυρο κάτω από αυτό χρησιμοποιείται για την εμφάνιση πληροφοριών σχετικά με φορτία άξονα, εργαλεία, το CrashGuard Viewer, κινήσεις άξονα σε πραγματικό χρόνο και πολλά άλλα. Αυτό παρέχει στους χειριστές μεγάλο αριθμό επιλογών για την παρακολούθηση της διαδικασίας κατασκευής.